Reacția autorităților de la Chișinău privind solicitarea Tiraspolului de a fi recunoscută independența Transnistriei
Full Article 1 minutes read

Reacția autorităților de la Chișinău privind solicitarea Tiraspolului de a fi recunoscută independența Transnistriei

Biroul Politici de Reintegrare a luat act de declarațiile făcute azi de Tiraspol referitor la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Oficialii de la Chișinău consideră că eforturile comune trebuie îndreptate spre promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

„Regiunea transnistreană este un beneficiar direct al multiplelor facilități și programe de asistență oferite de Uniunea Europeană și aceste programe urmează să crească în amploare și beneficii pentru toți locuitorii țării. Chișinăul rămâne în continuare deschis pentru un dialog constructiv în toate formatele de negocieri existente și, totodată, hotărât să soluționeze toate problemele care persistă în vederea reintegrării Republicii Moldova doar pe calea dialogului”, se menționează într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Amintim că pe 4 martie, Tiraspolul s-a adresat către ONU, OSCE și alți observatori și intermediari din procesul de negocieri, cu rugămintea de a recunoaște independența Transnistriei și de a crea cu regiunea relații diplomatice. Solicitarea vine după ce autoritățile de la Chișinău au semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: