Reacția Chișinăului, după ce fragmentele unei drone au fost găsite la Vulcănești. Sandu: „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă, în Moldova — din nou”
Full Article 2 minutes read

Reacția Chișinăului, după ce fragmentele unei drone au fost găsite la Vulcănești. Sandu: „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă, în Moldova — din nou”

Conducerea Republicii Moldova a avenit cu o reacție, după ce fragmentele unei drone de tip Shahed au fost depistate duminică, 11 februarie, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești. Președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și ministrul de Externe au condamnat războiul Rusiei împotriva Ucrainei și au cerut sprijin internațional pentru țara vecină, atacată militar de aproape doi ani.  

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei lovește aproape de casă, în Moldova — din nou. Descoperirea resturilor de drone Shahed în sudul Moldovei servește astăzi ca un alt memento dur al realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue”, a scris președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe platforma X (fosta Twitter).

Și prim-ministrul Dorin Recean a condamnat „ferm” atacurile recente și „nejustificate” ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou și țara noastră.

„Astăzi, fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a conchis premierul Dorin Recean pe platforma X.

Atacul Rusiei împotriva Ucrainei a fost condamnat și de vicepremierul, ministrul de Externe Mihai Popșoi.

„Condamnăm atacurile barbare constante ale Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează direct și Republica Moldova. Rămășițele dronei Shahed, găsite astăzi în sudul țării în apropierea graniței sunt o amintire dură a violenței și distrugerii semănate de Kremlin”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău.

Amintim că mai multe fragmente de dronă de tip Shahed, folosite de Federația Rusă în special împotriva Ucrainei, au fost descoperite pe 11 februarie în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. IGPF a anunțat că după depistarea rămășițelor de dronă, informațiile au fost comunicate autorităților de competență. Totodată, în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.

În seara zilei de 11 februarie, Poliția Republicii Moldova a anunțat că fragmentele au fost ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și că acestea urmează să fie supuse expertizei.

Cercetarea la fața locului este asigurată de experții criminaliști în comun cu polițiștii Inspectoratului din Vulcănești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: