Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Tiraspolul a cerut mai mulți „pacificatori” ruși în stânga Nistrului
Full Article 2 minutes read

Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Tiraspolul a cerut mai mulți „pacificatori” ruși în stânga Nistrului

Chișinăul a comentat declarația pretinsului reprezentant al Tiraspolului la Moscova, Leonid Manacov, care a solicitat sporirea contigentului de trupe ruse care „mențin pacea” în regiunea transnistreană. Într-un comentariu pentru NM, Biroul politici de reintegrare a precizat că despre mecanismul de pacificare se pot expune doar autoritățile centrale și partea rusă, în calitate de semnatari ai Acordului din 21 iulie 1992.

„În primul rând trebuie clarificată întrebarea referitor la statutul așa-numitei reprezentanțe din numele căreia se prezintă dl Manacov. De mai bine de 4 ani Chișinăul așteaptă asemenea clarificări. În al doilea rând referitor la mecanismul de pacificare se pot expune părțile semnatare ale Acordului din 21 iulie 1992 și nicidecum persoane ce nu au nicio atribuție cu acest mecanism”, se arată în răspunsul Biroului politici de reintegrare pentru NM.

Precizăm că, pe 8 mai, „reprezentantul” Transnistriei în Rusia, Leonid Manakov, a declarat Tiraspolul își dorește sporirea numărului de trupe ruse care „mențin pacea” în regiune. Oficialul a spus că solicitarea este argumentată de „riscurile de securitate sporite” în adresa regiunii. Între timp, Moscova a anunțat că deocamdată nu a luat o decizie vis-avis de cererea Transnistriei.

În context, amintim că, anterior, și așa-zisele autorități de la Tiraspol au solicitat, în repetate rânduri, o creștere a numărului de forțe ruse de „menținere a păcii”, inclusiv prin recrutarea de personal militar din rândul cetățenilor Federației Ruse cu reședința permanentă în Transnistria.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: