Ce spune Moscova despre cererea Tiraspolului de a mări numărul de „pacificatori”? Răspunsul lui Peskov
Full Article 2 minutes read

Ce spune Moscova despre cererea Tiraspolului de a mări numărul de „pacificatori”? Răspunsul lui Peskov

Moscova a venit cu o reacție la apelul pretinselor autorități de la Tiraspol privind creșterea numărului de trupe ruse care „mențin pacea” în regiunea transnistreană. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că deocamdată Moscova nu a luat o decizie referitor la solicitarea Transnistriei. 

Pe 8 mai, în cadrul unui briefing de presă, Peskov a fost întrebat dacă autoritățile ruse au luat deja o decizie în raport cu solicitarea Tiraspolului.

„Nu încă. Prin urmare, nu este nimic de spus încă aici”, a declarat acesta.

Amintim că, pe 8 mai, „reprezentantul” Transnistriei în Rusia, Leonid Manakov, a declarat Tiraspolul își dorește sporirea numărului de trupe care „mențin pacea” în regiune. Oficialul a spus că solicitarea este argumentată de „riscurile de securitate sporite” în adresa regiunii.

NM a solicitat o reacție din partea Biroului Politici de Reintegrare, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

În context, amintim că, anterior, și așa-zisele autorități de la Tiraspol au solicitat, în repetate rânduri, o creștere a numărului de forțe ruse de „menținere a păcii”, inclusiv prin recrutarea de personal militar din rândul cetățenilor Federației Ruse cu reședința permanentă în Transnistria.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: