Reacția lui Alaiba la protestul anti-PAS de la Parlament: „Agonia lor abia începe”
Full Article 3 minutes read

Reacția lui Alaiba la protestul anti-PAS de la Parlament: „Agonia lor abia începe”

„Hoții azi sunt în opoziție și asta e bine. Agonia lor abia începe” – așa a comentat deputatul PAS, Dumitru Alaiba, protestul organizat de Partidul „ȘOR” împotriva guvernării PAS și a președintei Maia Sandu duminică, 18 septembrie, în centrul capitalei.  

„Alianța fugarilor este mai beton ca niciodată. Marele absent – Plahotniuc. Cel care i-a adunat, educat și crescut. Cel care i-a făcut miniștri, șefi de poliție, antreprenori de succes, manageri. Cel care le-a permis să se hrănească din scheme, contrabandă, crimă organizată, spălări de bani. Au furat și au făcut miliarde. Și după asta, în momentul decisiv, i-a abandonat, i-a lăsat orfani în 2019 fugind primul. Pentru că ei nu au fugit. Ei au stat neclintit. Au așteptat ordine. Au așteptat liderul să le spună ce facem. Iar el a fugit. I-a lăsat pe câmpul de luptă. Acum, probabil, ei sunt supărați pe el că „a dat puterea”. Ei sunt siguri că iunie 2019 putea fi altfel. Și au decis că ei pot mai bine, fără el. Hoții azi sunt în opoziție și asta e bine. Agonia lor abia începe. Luptă pentru supraviețuire. (…) Vom trece peste ei, împreună, așa cum am avansat de fiecare dată”, se arată în mesajul lui Alaiba.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Președinția nu a comentat deocamdată organizarea noului protest. Cu o reacție, însă, după ce a fost dat startul manifestației, a venit vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram: „Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: