Reacția lui Ciocoi după ce Dodon a declarat că Moldova are nevoie de 1 milion de doze de Sputnik V
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Ciocoi după ce Dodon a declarat că Moldova are nevoie de 1 milion de doze de Sputnik V

Premierul interimar Aureliu Ciocoi și-a exprimat îndoiala față de posibilitatea ca Federația Rusă să livreze Moldovei 1 mln de doze de vaccin anti-Covid. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă din 7 aprilie.

„Nu știu dacă este posibil la ora actuală să fie asigurată această cantitate chiar și prin procurarea contra cost, pentru că cunoaștem dificultățile prin care trece capacitatea de producție a Federației Ruse a vaccinului Sputnik V, dar, mă rog, dacă există un lot disponibil pentru achiziție, suntem în măsura să examinăm orice ofertă alături de celelalte vaccinuri care sunt eligibile pentru a fi achiziționate și importate de către Republica Moldova. În situația în care suntem trebuie să aducem în țară orice vaccin care este disponibil pe piață”, a declarat Ciocoi.

Reacția vine după ce, pe 6 aprilie, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că Republica Moldova are nevoie de circa un milion de doze de vaccin Sputnik-V.

Pe 1 aprilie, liderul socialiștilor a declarat că Republica Moldova va primi, gratuit, 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V, iar acestea ar urma să ajungă la Chișinău în următoarele zile. În aceeași zi, Dodon a informat partenerii ruși despre disponibilitatea părții moldovenești să cumpere în regim de urgență nu mai puțin de 500 de mii de doze de vaccin Sputnik V în cadrul procedurilor de achiziții de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: