Reacția lui Litvinenco, după ce comuniștii și socialiștii au înaintat o moțiune simplă de cenzură
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Litvinenco, după ce comuniștii și socialiștii au înaintat o moțiune simplă de cenzură

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a menționat că va da curs, conform legii, inițiativei deputaților fracțiunii Blocului Coumuniștilor și Socialiștilor din Parlament, de a înainta o moțiune simplă de cenzură. În același timp, Litvinenco a menționat că va continua să țină cont de ceea ce își dorește majoritatea cetățenilor țării.

„Văd că socialiștii și comuniștii au înaintat împotriva mea moțiune simplă la Parlament. Ce să zic? Evident că, deoarece este un instrument constituțional, îi voi da curs așa cum prevede legea. Pe fond – voi vedea ce mi se impută și voi răspunde punctual la totul”, a menționat Litvinenco.

Ministrul Justiției a mai menționat că este conștient de faptul că „drumul spre o justiție dreaptă și o luptă veritabilă împotriva corupției nu va fi ușor”.

„Tare mulți au fost, sunt și vor fi împotrivă. Pentru că au ce pierde. Dar pe mine nu mă interesează ce vor pierde politicienii alungaţi de la guvernare pentru că şi-au bătut joc de ţară decenii întregi. Pe mine mă interesează ceea ce-și doresc majoritatea cetățenilor acestei țări. Și anume un stat puternic, cu instituții funcționale, unde cei care fură de la oameni să fie deferiți justiției. Și voi face anume ceea ce-și doresc cetățenii. Punct!”, a conchis Litvinenco.

Amintim că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat o moțiune simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Anunțul a fost făcut de către deputatul Blocului, Vasile Bolea, care a precizat că moțiunea este motivată de subordonarea politică a justiției.

„Ministrul Litvinenco a făcut tot posibilul să subordoneze justiția. Se deschid dosare penale la indicația guvernării”, a declarat Bolea.

Totodată, Bolea l-a acuzat pe ministrul Justiției Sergiu Litvinenco că a inițiat un șir de reforme în acest domeniu, pe care nu le-a coordonat cu partenerii externi și în special cu membrii Comisiei de la Veneția.

Potrivit legii, moțiunea simplă se inițiază de un grup format din cel puțin 15 deputați și se adoptă cu majoritatea voturilor deputaților aleși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: