Reacția lui Nesterovschi la manifestația socialiștilor din fața casei sale din Bălți: „Nu credeți că ați organizat un miting în locul nepotrivit?”
Full Article 3 minutes read

Reacția lui Nesterovschi la manifestația socialiștilor din fața casei sale din Bălți: „Nu credeți că ați organizat un miting în locul nepotrivit?”

Alexandr Nesterovschi a reacționat la manifestația socialiștilor din 20 martie. Cei din urmă au venit cu pancarte în fața casei deputatului, la Bălți. Socialiștii l-au acuzat de trădare pe fostul lor coleg, care recent a anunțat că părăsește formațiunea și se alătură „Mișcării pentru popor”. Nesterovschi susține că socialiștii au protestat într-o locație „nepotrivită”. Astfel, i-a îndemnat ca data viitoare să organizeze o manifestație la Chișinău „alături de poporul Moldovei”. 

„În sfârșit i-am făcut pe socialiști să iasă la miting”, a scris Nesterovschi, pe rețelele de socializare.

El i-a întrebat pe socialiști de ce nu organizează o manifestație la Parlament și Președinție.

„Dragi prieteni, nu credeți că ați organizat un miting în locul nepotrivit? De ce în timp ce țara noastră este distrusă, independența noastră poporul nostru (…) nu organizați un miting la Președinție și la Parlament? (…) De ce nu stați lângă popor, unde ar trebui să fiți?”, a menționat deputatul.

Astfel, Nesterovschi i-a îndemnat pe socialiști să organizeze următoarea manifestație la Chișinău. „O să mă bucur să vă văd alături de poporul Moldovei”, a declarat el.

„Privind acest „miting”, văd foștii colegi din Chișinău, se pare că e mai ușor să ajungi de la Chișinău la Bălți, decât la un miting în centrul capitalei. (…) Vă îndemn să organizați următorul miting la Chișinău, acolo une vin simplii cetățeni pentru a proteja Constituția noastră, limba noastră, să stopeze creșterea prețurilor. (…) O să mă bucur să vă văd alături de poporul Moldovei”, a conchis el.

***

Pe 20 martie, activiștii Partidului Socialiștilor au venit în fața blocului din Bălți în care locuiește fostul lor coleg, Alexandr Nesterovschi, cu pancarte cu mesajele „Iuda”, „rușine” sau „renunță la mandat”. Socialiștii l-au acuzat de trădare. Potrivit imaginilor, la acțiune au participat circa 10 persoane, inclusiv deputatul PSRM Vladimir Odnostalco.

Amintim că pe 15 martie, parlamentarul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește PSRM. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschi a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor. Menționăm că din „Mișcarea pentru Popor” fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”.

Pe 16 martie, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Vlad Batrîncea i-a cerut lui Alexandr Nesterovschi, care a anunțat că părăsește echipa socialiștilor, să se prezinte la partid pentru a declara că nu el a scris cererea respectivă sau să își depună mandatul de deputat.

Este a doua plecare din fracțiunea legislativă a PSRM din ultimele luni. În decembrie 2022, Gaik Vartanean a anunțat că rămâne deputat neafiliat și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban. Și în cazul respectiv, PSRM i-a cerut deputatului să renunțe la mandat, lucru care nu s-a întâmplat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: