Reacția Președinției după ce instanța a decis audierea ca martor a Maiei Sandu în dosarul „aeroport”
Full Article 2 minutes read

Reacția Președinției după ce instanța a decis audierea ca martor a Maiei Sandu în dosarul „aeroport”

Șeful de Cabinet al președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a venit cu o reacție după ce instanța a decis că șefa statului va fi invitată la audieri, în calitate de martor, în dosarul privind concesionarea Aeroportului Chișinău. Adrian Băluțel a declarat că Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea aeroportului. Acesta a adăugat că „ceea ce are loc acum este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul”. 

Maia Sandu nu a votat concesionarea aeroportului către AviaInvest și a spus acest lucru de nenumărate ori – fapt ce poate fi probat ușor din înregistrarea video a ședinței de guvern. Mai mult decât atât, Maia Sandu a solicitat sancționarea tuturor celor care au „oferit” abuziv Aeroportul Chișinău grupului Șor. Ce are loc acum este un circ al corupților cu scopul de a ascunde adevărul”, a scris Adrian Băluțel pe canalul său de Telegram.

Băluțel nu a spus însă dacă șefa statului se va prezenta în instanță pentru audieri.

Precizăm că, pe 31 mai, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde este examinat dosarul „aeroport”, a decis că îi va invita pentru audieri pe caz, în calitate de martori, pe președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean – ex-miniștri în Guvernul Leancă, care a votat pentru concesionarea întreprinderii. Se întâmplă după ce instanța a acceptat cererea depusă de avocatul ex-premierului Iurie Leancă.

Argumentându-și cererea către instanța de judecată, Leancă a declarat: „Am considerat că este absolut important să se știe de ce argumente s-au ghidat ei (Maia Sandu și Dorin Recean – n. r.), atunci când au votat. Au fost imixtiuni sau nu au fost imixtiuni. (…)Eu sper că se vor prezenta”.

***

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu i-a acuzat de „furtul” aeroportului, prin „tranzacții mincinoase”, pe liderul ex-Partidului „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, fugarul Ilan Șor și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde lei, susținea anterior șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: