Reacția PSRM la decizia lui Afanasenco, de a părăsi fracțiunea din CMC: „Jocuri politice de culise”
Full Article 3 minutes read

Reacția PSRM la decizia lui Afanasenco, de a părăsi fracțiunea din CMC: „Jocuri politice de culise”

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție la decizia lui Serghei Afanasenco de a părăsit fracțiunea Consiliului Municipal Chișinău. Reprezentanții formațiunii au precizat că au motive să creadă că acesta ar fi devenit „victima unor jocuri politice de culise”.

Președintele fracțiunii PSRM din CMC Serghei Afanasenco a anunțat în seara zilei de 19 mai că părăsește fracțiunea și va activa în calitate de consilier independent. În cadrul unei conferințe de presă, acesta și-a justificat decizia prin motive personale și organizatorice.

„Voi activa în calitate de consilier independent în cadrul CMC. Părăsesc fracțiunea PSRM din motive care s-au acumulat de-a lungul timpului. Acestea sunt multiple, dar cea mai importantă cauză este lipsa de democrație, disciplină, a spiritului de echipă și amenințarea cu răfuială fizică din partea unui coleg de fracțiune”, a menționat consilierul.

Pe 20 mai, PSRM a publicat o declarație pentru presă. Potrivit reprezentanților formațiunii, la mijloc ar fi interesele altor forțe politice, iar Afanasenco ar fi căutat pretexte de mult timp.

A decis să evite comunicarea pentru a explica motivele deciziei sale. Or, lipsa de comunicare în aceste momente importante dă de bănuit că domnul Afanasenco a devenit victima unor jocuri politice de culise, instrumentate de forțe politice interesate. Serghei Afanasenco a preferat să-și asume rolul de unealtă în campania împotriva PSRM în loc să procedeze într-o manieră demnă, în cadrul unor discuții sincere fără a inventa justificări artificiale”, se arată în comunicat.

Potrivit socialiștilor, Afanasenco ar fi trebuit să își depună mandatul de consilier, dacă nu mai vrea să facă parte din echipă.

„Noi cunoaștem de mai mult timp despre faptul că domnul Afanasenco căuta insistent pretexte de a face acest gest. Considerăm că domnul Afanasenco are obligația morală să respecte alegătorul care i-a oferit acest mandat. În situația creată există două posibilități destoinice pentru domnia sa: să-și depună mandatul sau să revină în echipa care l-a promovat. Loc de dialog mereu poate exista”, au subliniat socialiștii.

***

Potrivit Moldpres, Serghei Afanasenco a fost numit în funcția de președinte al fracțiunii socialiștilor în CMC în noiembrie 2019.

Consiliul Municipal Chișinău este format din 51 de consilieri. Potrivit Primăriei capitalei, cea mai numeroasă fracțiune este cea a socialiștilor – 21 de consilieri, Platforma DA – 13 consilieri, PAS – 6 consilieri, PL – 3 consilieri, Partidul ȘOR – 2 consilieri, PD, PCRM și Partidul Unității Naționale – câte un consilier și trei consilieri neafiliați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: