Reacția Poliției de Frontieră, după ce mai mai multe posturi vamale au fost percheziționate: „Toleranța zero față de actele de corupție”
Full Article 2 minutes read

Reacția Poliției de Frontieră, după ce mai mai multe posturi vamale au fost percheziționate: „Toleranța zero față de actele de corupție”

Poliția de Frontieră condamnă orice ilegalitate în cadrul instituției. Cel puțin asta se arată în mesajul transmis pe rețelele de socializare. 

Reprezentanții instituției informează că în cadrul Poliției de Frontieră au fost demarate cercetări interne și, totodată, este acordat suportul necesar organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale.

„Toleranța zero față de actele de corupție și cele conexe unde sunt vizați funcționarii publici, inclusiv cei cu statut special”, se mai arată în mesajul Serviciului Vamal.

Amintim că ofițerii Serviciului protecție internă şi anticorupție (SPIA) împreună cu ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la mai multe posturi vamale din Republica Moldova.

Informațiile au fost confirmate pentru NM de către ofițerul de presă al SPIA, Natalia Seremen.

Totodată și purtătoarea de cuvânt al Serviciului Vamal, Tatiana Șompol, a întărit informațiile.

Deocamdată nu se cunoaște în ce dosar se efectuează perchezițiile.

Totodată, presa din România scrie că procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară percheziții în mai multe vămi din estul și nordul României.

La percheziții sunt vizați polițiști de frontieră suspectați că luau șpăgi.

Perchezițiile au loc în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș.

Descinderile din vămi nu au afectat activitatea de trecere a frontierelor, punctele de frontieră funcționează normal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: