Reacții la înlocuirea Rodicăi Iordanov din fruntea Ministerului Mediului: „Aștept următoarea mișcare la fel de idioată”
Full Article 4 minutes read

Reacții la înlocuirea Rodicăi Iordanov din fruntea Ministerului Mediului: „Aștept următoarea mișcare la fel de idioată”

Înlocuirea Iordancăi-Rodica Iordanov din fruntea Minsiterului Mediului cu deputatul PAS Sergiu Lazarencu a provocat comentarii pe rețelele de socializare. În timp ce unii internauți au criticat noul ministru desemnat sau lipsa de transparență cu care a fost informată societatea despre remanierea guvernamentală, alții s-au arătat nemulțumiți de înlocuirea Rodicăi Iordanov. 

Primarul Chișinăului Ion Ceban s-a arătat nemulțumit de faptul că deputatul PAS Sergiu Lazarencu a fost desemnat ministru al Mediului.

Încă un prostalan de la PAS ministru cu salariu de 100 000 deja la ministerul mediului. Fără studii, fără experiență. Vremuri bune”, a scris edilul pe Facebook.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a criticat faptul că anunțul despre remanierile guvernamentale a fost în mediul online.

Tare ghini cu Facebookul ăsta – miniștrii zboară din funcții pe Facebook și sunt numiți ăia noi tot pe Facebook. Deci, mai întâi Recean anunță numele noului ministru, apoi vechiul ministru își anunță demisia. Doamne, numa să nu cadă iar rețeaua… Mai așteptăm anunțuri”, a menționat jurnalistul pe Facebook.

Iar membrul Consiliului de Administrare al Energocom Alexandr Slusari și liderul Plaformei Demnitate și Adevăr Dinu Plîngău au criticat lipsa de transparență de pe marginea remanierii.

Când doamna Iordanca-Rodica Iordanov a devenit ministra mediului, acest fapt a fost criticat dur de mai mulți activiști civici. Erau suspiciuni rezonabile că doamna este „avocata” Uzinei Metalurgice din Râbnița și a promovat decizia la nivelul UE, care a permis importul deșeurilor metalice în Moldova, unicul beneficiar la care a fost întreprinderea strategică pentru regimul separatist. (…) Însă partidul de guvernare a ignorat opinii critice și a insistat pe candidatura respectivă. Acum vedem aceasta demisia, care s-a întâmplat fără nici o clarificare minimă din partea guvernării. Doar din prima postare a doamnei Iordanov toata țara a înțeles că a fost decizia politică a domnului Recean de a o demite și că ea cam cu lacrimi a lăsat fotoliu. Domnii guvenanți, nu vă pare că sunteți obligați să explicați cetățenilor, care vă plătesc salariile de zeci de mii de lei, de ce faceți remanieri ministeriale? Să cunoască societatea unde a greșit ministra Iordanova și care sunt raționamente desemnării în funcția de ministru al Mediului pe o persoană, care nu a avut nici o tangență cu domeniul”, a declarat Alexandr Slusari pe Facebook.

 

Sper ca guvernarea să înțeleagă cât de mult discreditează funcția de ministru prin această modalitate de destituire și numire a noilor miniștri. La acest capitol nici nu ai nevoie de război hibrid pentru a discredita instituțiile statului”, a spus, la rândul său, Dinu Plîngău.

Directorul Asociației „Eco-TIRAS” Ilya Trombițki a sugerat că înlocuirea Rodicăi Iordanov este „o mișcare idioată” din partea PAS.

Demiterea Rodicăi Iordanov este ultima picătură din partea PAS, care îi caracterizează pe deplin ca fiind un partid de idioți. Nu pot găsi un ministru atât de calitativ, dae ei nici nu au nevoie de unul. Aceasta este o lovitură fără precedent asupra perspectivelor eurointegrării. Vă mulțumim, Iordanca Iordanov, pentru calitatea neegalabilă și stilul democratic de gestionare a sectorului, care au permis Moldovei să se ridice la o înălțime internațională necunoscută în ultimii 20 de ani. Îmi pare foarte rău! Aștept următoarea mișcare la fel de idioată – fuzionarea Ministerului Mediului cu un alt minister”, a menționat Ilya Trombițki.

***

Precizăm că, pe 13 martie, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat remanieri guvernamentale. Într-o postare pe Facebook, șeful Guvernului a precizat că funcția de ministru al Mediului, asigurată până acum de Iordanca-Rodica Iordanov, va fi preluată de deputatul PAS Sergiu Lazarencu. Oficialul nu a comunicat motivul schimbărilor din echipa guvernamentală.

Contactată de presă, Rodica Iordanov s-a arătat surprinsă de premierului. Aceasta a declarat că decizia este una „politică”, pe care a luată „partidul cu Dorin Recean”. Mai târziu, însă, într-o publicație pe online, în care și-a anunțat plecarea de la Guvern, Iordanov și-a schimbat declarațiile. Aceasta a spus că a depus cerere de eliberare din funcția. Totodată, Iordanov s-a arătat încrezătoare că sub conducerea noului ministru proiectele începute de ea vor fi continuate și a mulțumit inclusiv lui Dorin Recean „pentru încrederea acordată”.

PAS, la rândul său, a negat că ar fi implicat în remanieri. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a formațiunii Adriana Vlas a declarat: „Decizia aparține premierului, care are dreptul să-și organizeze cabinetul de miniștri așa cum consideră necesar”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: