A fost demisă sau a demisionat? Rodica Iordanov și-a schimbat declarația privind plecarea din Guvern
Full Article 3 minutes read

A fost demisă sau a demisionat? Rodica Iordanov și-a schimbat declarația privind plecarea din Guvern

Iordanca-Rodica Iordanov a scris pe rețelele de socializare că a depus o cerere de demisie din funcția de ministru și că decizia îi aparține. Totodată, Iordanov s-a arătat încrezătoare că sub conducerea noului ministru, Sergiu Lazarencu, proiectele începute de ea vor fi continuate și a mulțumit inclusiv lui Dorin Recean „pentru încrederea acordată”. Se întâmplă după ce premierul a anunțat că în locul Rodicăi Iordanov, la Ministerul Mediului, va veni deputatul Sergiu Lazarencu. Iar Iordanov a spus jurnaliștilor că schimbarea guvernamentală, anunțată de premier, „este o decizie politică pe care a luat-o partidul cu domnul Recean”. 

Astăzi, am depus cererea de demisie din funcția de ministru, o decizie de a mă retrage din Guvern pentru a mă concentra pe proiectele de viitor care îmi sunt aproape de inimă. A fost o onoare să fiu în funcția de Ministru al Mediului și să conduc echipa ministerului”, a scris Iordanov pe rețelele de socializare.

Ea a adăugat că în această perioadă a avut ocazia să lucreze „alături de o echipă dedicată și pasionată”.

Proiectele începute în cadrul ministerului sunt vitale pentru viitorul nostru și al generațiilor care vin, și sunt încrezătoare că sub conducerea noului ministru, Sergiu Lazarencu, acestea vor fi continuate. Vreau să mulțumesc fiecărui membru al echipei cu care am colaborat, pentru dedicarea și efortul depus în fiecare zi. Mulțumesc și tuturor partenerilor și colaboratorilor noștri, care ne-au susținut în demersurile noastre. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc premierului Dorin Recean pentru încrederea acordată și pentru sprijinul constant. Retragerea mea din funcția de Ministru nu înseamnă un adio, ci un nou început. Voi continua să sprijin cauzele și proiectele în care cred, fiind convinsă că doar împreună putem construi o lume mai bună pentru noi toți”, a conchis Iordanov.

Pe 13 martie, premierul Dorin Recean a anunțat că în locul lui Iordanca-Rodica Iordanov, la Ministerul Mediului, va veni deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Sergiu Lazarencu. Oficialul nu a comunicat motivul schimbărilor din echipa guvernamentală.

Ulterior, Iordanca-Rodica Iordanov s-ar fi arătat surprinsă de mesajul premierului cu privire la schimbările din echipa guvernamentală. Pentru Agora, Iordanov a spus că „este o decizie politică pe care a luat-o partidul cu domnul Recean”.

Contactată de NewsMaker pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare Adriana Vlas a spus că „decizia aparține premierului, care are dreptul să-și organizeze cabinetul de miniștri așa cum consideră necesar”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: