„Realități sumbre, descrise de specialiști cu renume”. Premierul Ion Chicu, despre prognozele privind pandemia de coronavirus
Full Article 2 minutes read

„Realități sumbre, descrise de specialiști cu renume”. Premierul Ion Chicu, despre prognozele privind pandemia de coronavirus

Premierul Ion Chicu susține că prognozele privind evoluția pandemiei de COVID-19, la nivel mondial, sunt sumbre. Într-o postare publicată pe 17 iunie, pe pagina sa de Facebook, șeful executivului a menționat că oamenii vor trebui să se adapteze noii realități, chiar dacă va fi greu.

„Realități sumbre, descrise de specialiști cu renume. Vom fi sau nu capabili să ne adaptăm la ele? Va trebui. Deși pentru generația noastră (care încă trăiește pe ce au construit părinții până în 1990 și va trăi încă mult timp din contul copiilor noștri – adică din credite) va fi foarte complicat. Muncim – la dispoziție, vinovați – toți din jur, numai nu noi. Istoria, însă, a „adaptat” generații și mai ceva ca noi…”, a notat prim-ministrul țării.

Realități sumbre, descrise de specialiști cu renume. Vom fi sau nu capabili să ne adaptăm la ele? Va trebui. Deși…

Gepostet von Ion Chicu am Dienstag, 16. Juni 2020

Ion Chicu a distribuit și un articol publicat de Bloomberg TV, în cadrul căruia președintele și conducătorul centrului de cercetări Access Health International din SUA William Haseltine argumentează că „imunitatea colectivă”, în cazul noului coronavirus, ar fi un mit. Potrivit acestuia, în cel mai bun caz, acest lucru ar costa moartea a circa un milion de oameni. De asemenea, savantul susține că SUA a renunțat prea devreme la carantină și a recunoscut că este rezervat în privința eficienței unui eventual vaccin.

„Dacă ar trebui să fac prognoze care va fi cel mai efectiv mod de tratare în cazul COVID-19, aș spune că 50% că vaccinul va fi eficient și sigur și 90% – medicamentele”, a precizat cercetătorul.

Amintim că, potrivit Ministerului Sănătății, din 7 martie până în 16 iunie, în R. Moldova au fost înregistrate peste 12,2 mii de îmbolnăviri cu COVID-19. Dintre acestea, 423 de persoane au decedat, iar peste 6,9 mii s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: