Recean a promis tarife mai mici la gaz. De când se preconizează o ieftinire
Full Article 2 minutes read

Recean a promis tarife mai mici la gaz. De când se preconizează o ieftinire

Premierul Dorin Recean a spus că în noul sezon de încălzire, Republica Moldova va intra cu tarife mai mici la gaz. Declarația a fost făcută pe 2 mai, în cadrul unor declarații de presă. 

„Guvernul are o preocupare în ceea ce privește prețul la energie. Iată am făcut primul pas și am realizat descreșterea tarifelor la energia electrică. Acum, eu și membrii Guvernului lucrăm ca în următoarea etapă, în maximum câteva luni, să putem să micșorăm și tarifele la gaze”, a comunicat Recean.

Potrivit oficialului, „Guvernul întreprinde măsurile necesare”.

„Iată și Energocomul și membrii Guvernului au fost în România, au fost în Grecia ca să exploreze toate posibilitățile pentru a achiziționa gaz la prețuri mai ieftin și respectiv asta trebuie să ducă la descreșterea tarifelor și aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife mai mici”, a conchis premierul.

Din 1 octombrie 2022, consumatorii casnici din Republica Moldova achită 29 de lei şi 27 de bani pentru un metru cub de gaz natural, două ori mai mult faţă de tariful din ianuarie 2021. Pe perioada rece a anului, Guvernul a compensat parțial tariful, în funcție de gradul de vulnerabilitate al consumatorilor. Compensațiile, însă, nu mai sunt oferite din 1 aprilie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: