Recean, după atacul armat asupra omologului său slovac: „Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre”
Full Article 2 minutes read

Recean, după atacul armat asupra omologului său slovac: „Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre”

Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat atacul armat asupra omologului său slovac Roberto Fico. Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare, șeful Guvernului de la Chișinău a declarat că „violența politică” nu ar trebui să aibă loc în societăți. De asemenea, premierul Recean i-a urat lui Roberto Fico recuperare grabnică și completă. 

Profund întristat despre vestea privind incidentul în care a fost implicat premierul Robert Fico. Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre. Îi doresc o recuperare rapidă și completă. Gândurile noastre sunt alături de poporul Slovaciei în această perioadă dificilă”, a scris prim-ministrul pe X.

Precizăm că atacul asupra premierului pro-rus Roberto Fico a avut loc pe 15 mai, lângă Casa de Cultură din orașul Handlova, unde avuse loc o ședință de Guvern. Premierul Roberto Fico, însoțit de gărzile sale de corp, a ieșit din clădire și se plimba printre oameni. La un moment dat, un bărbat a tras patru focuri de armă care l-au vizat. Prim-ministrul slovac, care ar fi fost rănit în piept și abdomen, este transportat cu elicopterul la un spital din orașul Banksa Bystrica. Potrivit biroului Guvernului de la Bratislava, starea oficialului este critică.

Suspectul a fost reținut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: