Recidivist, acuzat de șantaj și legături cu structuri militare din Siria, în fața justiției. Riscă 10 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Recidivist, acuzat de șantaj și legături cu structuri militare din Siria, în fața justiției. Riscă 10 ani de închisoare

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, a finalizat urmărirea penală într-un caz de șantaj și a trimis dosarul în instanță. Acuzatul, un bărbat de 46 de ani din raionul Ștefan Vodă, este învinuit că a șantajat o femeie de 42 de ani din Chișinău, amenințând că va publica imagini video intime cu aceasta, dacă nu îi va oferi o sumă de bani.

Pe lângă amenințările de publicare a imaginilor, bărbatul a intimidat victima cu răfuială fizică și amenințări cu moartea, pretinzând că este lucrător operativ al organelor de combatere a criminalității organizate din Federația Rusă.

Bărbatul a fost reținut în flagrant pe 30 august, după ce a primit de la victimă suma de 20 000 de lei, într-o acțiune controlată de polițiștii și procurorii de la Ciocana. În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului dintr-un sat din raionul Ștefan Vodă, au fost găsite acte eliberate pe numele său, înregistrate în Federația Rusă, suspectate a fi false, uniforme și accesorii militare rusești, precum și materiale cu tentă militară. Potrivit anchetei, bărbatul ar fi fost înrolat într-o structură paramilitară din Siria, participând la diverse operațiuni militare.

În prezent, inculpatul este în arest preventiv și pledează nevinovat. Acesta are un istoric penal bogat, fiind declarat recidivist periculos, cu condamnări anterioare inclusiv în Federația Rusă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: