Rectorul Universității Agrare, în vizorul ofițerilor de integritate. Ar fi semnat decizii cu privire la fii săi
Full Article 2 minutes read

Rectorul Universității Agrare, în vizorul ofițerilor de integritate. Ar fi semnat decizii cu privire la fii săi

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința rectorului Universității Agrare din Moldova, Liviu Volconovici. Potrivit ofițerilor de integritate, acesta ar fi ignorat conflictul de interese și a semnat șase acte administrative în privința fiilor săi.

x

Aflându-se în calitate de rector a universității, subiectul a semnat șase acte administrative în privința fiilor săi, se arată în documentul ANI. În acest sens, acesta și-a pus semnătura pe diplomele de studii superioare de licență și masterat, care au fost emise pe numele ambilor feciori, ordinul de înmatriculare la studii cu finanțare din bugetul de stat a unei liste de pretendenți, printre care și cei doi fii, ordinul cu privire la susținerea tezei de master și diploma de master, eliberate pe numele unuia dintre feciori.

Totodată, subiectul a aprobat o cerere din partea unui fiu pentru a participa la un schimb de experiență peste hotare, împreună cu alți studenți din cadrul universității. Ulterior, a fost emis și ordin în acest sens, iar în lista de studenți delegați fiind inclus și fiul său.

Astfel, rectorul a admis șase conflicte de interese consumate în privința fiilor săi, care s-a manifestat prin faptul că – nu a declarat, conform legislației speciale a ANI, situațiile de conflict de interese, nu a soluționat conflictele de interese reale, semnând astfel acte în favoarea celor două persoane apropiate.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru revocarea acestuia din funcție. Totodată, rectorul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pentru un termen de 3 ani, fiind înscris și în Registrul Interdicțiilor.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: