„Recunosc că a fost o decizie nu foarte bine gândită”. Ciocoi, despre interzicerea plimbărilor în parcuri și păduri
Full Article 2 minutes read

„Recunosc că a fost o decizie nu foarte bine gândită”. Ciocoi, despre interzicerea plimbărilor în parcuri și păduri

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a comentat decizia Comisiei Situații Excepționale prin care s-au interzis plimbările în parcuri și păduri.

„Vreau să recunosc că în dispoziția nr. 1 a Comisiei Situații Excepționale a fost admisă o interpretare greșită. Mă refer la interdicția de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement. Recunosc că a fost o decizie nu foarte bine gândită, în situația în care municipiul Chișinău și Bălți nu cad sub incidența blocajului. Astfel de restricții sunt logice atunci când se pune o interdicție totală asupra unei localități”, a declarat Aureliu Ciocoi după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

Totodată, acesta a precizat că respectiva decizie va fi revizuită la ședința viitoare a Comisiei Situații Excepționale.

Amintim că pe 1 aprilie, Comisia Situații Excepționale a interzis plimbările în parcuri și păduri. Ulterior, pe 3 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis să anuleze prevederea privind interzicerea aflării persoanelor în spațiile publice din intravilanul localităților: păduri, parcuri, Grădina zoologică Chișinău, terenuri sportive, terenuri de joacă, zone de agrement. Acestea vor putea fi vizitate în grupuri nu mai mari de 3 persoane, excepție fiind rudele de gradul I-II, cu portul obligatoriu al măștilor de protecție de către persoanele mature.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: