„Recunosc, sunt pentru prima dată la Reședința de la Condrița”. Ministrul mediului despre ultimele pregătiri ale Festivalului Pădurilor
Full Article 2 minutes read

„Recunosc, sunt pentru prima dată la Reședința de la Condrița”. Ministrul mediului despre ultimele pregătiri ale Festivalului Pădurilor

Pe 14 septembrie, la Reședința de stat de la Condrița, va avea loc „Festivalul Pădurilor”. Evenimentul va începe la ora 11:00, iar intrarea este gratuită. Ministrul Mediului, Sergiu Lazarenco, a făcut acest anunț direct de la Reședința de Stat.

Într-o secvență video, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a invitat pe toți doritorii să participe la „Festivalul Pădurii”, care va avea loc peste o săptămână. Ministrul spune că este pentru prima dată la reședința din Condrița, unde este un lac frumos și mai mulți arbuști, ambianța perfectă pentru a petrece un astfel de eveniment.

„Am venit aici cu instituțiile din subordine unde am pus la punct ultimele detalii. Și noi, cu instituțiile noastre vom fi prezente aici, și vom arăta cu ce se ocupă fiecare instituție pentru a proteja mediul înconjurător”, spune ministrul Lazarencu.

„Festivalul Pădurilor” va oferi o varietate de expoziții interactive și activități recreative. Vizitatorii vor avea parte de ateliere tematice, distracție, plimbări, zone de odihnă, iarmaroc și concerte Live. Tematica evenimentului va explora pădurile, apa, aerul, schimbările climatice, biodiversitatea, eficiența energetică și gestionarea deșeurilor.

Evenimentul își propune să reunească persoane preocupate de mediu, să ofere informații și inspirație, și să celebreze frumusețea și diversitatea naturii. Intrarea va fi gratuită, dar participanții pot achiziționa bilete speciale pentru a contribui la procurarea puieților de plantat.

Festivalul Pădurilor este parte a Programului Național de Împădurire din Republica Moldova, inițiat de Președinta Maia Sandu în 2023. Aceasta reprezintă cea mai amplă inițiativă de până acum, având ca obiectiv împădurirea a aproximativ 150 de mii de hectare în următorul deceniu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: