Recursul Marinei Tauber privind neadmiterea în alegerile din Bălți, respins. Decizia Curții de Apel
Full Article 2 minutes read

Recursul Marinei Tauber privind neadmiterea în alegerile din Bălți, respins. Decizia Curții de Apel

Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată acțiunea înaintată de deputata Marina Tauber împotriva Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr.2, care nu a admis înregistrarea ei la alegerile pentru funcția de primar. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de trei zile de la data adoptării, scrie IPN.

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele prevederi din Codul Electoral, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție prin care a stabilit criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie și posibilitatea de contestare a acestor decizii administrative la Curtea de Apel. La scurt timp, și Parlamentul a votat în două lecturi modificări la legislația electorală. Noile prevederi stipulează criteriile în baza cărora se va decide neadmiterea în cursa electorală a membrilor unui partid declarat neconstituțional.

Până la adoptarea criteriilor, deputata Marina Tauber a depus la CECEM Bălți actele pentru a candida independent la funcția de primar al municipiului. Organul electoral a respins înregistrarea ei în cursă în baza listei întocmite de Comisia Electorală Centrală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: