UPDATE „Regimul nu are nimic sfânt”. Dodon a comentat detaliile din presă despre deplasarea sa în România
Full Article 4 minutes read

UPDATE „Regimul nu are nimic sfânt”. Dodon a comentat detaliile din presă despre deplasarea sa în România

Ex-președintele Republicii Moldova Igor Dodon a comentat informațiile publicate în spațiul mediatic despre călătoria sa în România. El susține că în spatele informațiilor ar fi procurorul de caz. Dodon mai avertizează că ar urma să fie publicate informații ridicate în timpul perchezițiilor din luna mai a anului trecut, despre care susține că ar conține „elemente falsificate”. NM a solicitat un comentariu din partea Procuraturii și Președinției pe marginea acuzațiilor. 

„Procuratura capturată de regimul Maiei Sandu a lansat noi provocări la adresa mea și a familiei mele”, scrie Dodon pe Facebook.

„În lipsă de argumente juridice, se recurge la „scurgeri” în presa controlată pentru a manipula opinia publică. Informația legată de posibila vizita la tratament în România pentru copilul nostru mezin, inclusiv destinația și hotelul bronat, a fost „aruncată” în presa galbenă de către procurorul pe caz, care devine tot mai iritat de lipsa motivelor de a ne persecuta juridic”, adaugă fostul președinte.

El spune că are „informații că procurorii au indicații să organizeze în timpul apropiat un șir de provocări” la adresa lui și a familiei sale – „plasând ilegal în spațiul public informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022, cu falsificarea unor elemente”, susține Dodon.

„Îi avertizez pe această cale să renunțe la aceste acțiuni ilegale, pentru care, vă asigur, vor răspunde fiecare. Știu că Maia Sandu își dorește foarte tare să îmi creeze diverse probleme, de teama unei posibile concurențe. Este extrem de urât când este atacată și familia, inclusiv copiii. Din păcate, regimul nu are nimic sfânt. Iar justiția aşa şi rămâne nereformată, fiindca procurorii acționează ca subalterni ai regimului politic”, a conchis ex-președintele.

UPDATE: Instituția prezidențială a declarat pentru NM că nu comentează declarațiile fostului președinte Igor Dodon.

Procuratura Anticorupție neagă acuzațiile fostului președinte Igor Dodon privind „elementele falsificate” din informațiile despre călătoria sa în România. Reprezentanții instituției susțin că toate declarațiile oferite de ei au fost expuse inițial în fața instanței de judecată și reprezentanților mass-media prezenți la ședința de judecată.

„Detaliile privind deplasarea și locul aflării inculpatului Igor Dodon în România pentru perioada 28.01.2023-05.02.2023, au fost expuse în fața instanței de judecată și reprezentanților mass-media prezenți la ședința de judecată, de către însăși inculpatul și apărătorii acestuia la etapa susținerii demersului, menționând că se deplasează pe teritoriul României, localitatea Târgu Ocna, la salină”, a declarat Procuratura Anticorupție pentru NM.

***

Menționăm că anticorupție.md a publicat pe 20 ianuarie un material în care se comunică „cum arată stațiunea balneară unde va merge Igor Dodon și cât costă un sejur”.

„Salină, aerosoloterapie și posibilitatea de a se afla într-un mediu natural care ajută la recuperarea grabnică a pacienților cu afecțiuni pulmonare. Asta a ales pentru fiul său, care se confruntă cu consecințele COVID, ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”, se arată în material. „Prețurile pentru cazare în hotelurile din zonă pornesc de la 450 de lei românești (aproximativ 1800 de lei moldovenești) și pot ajunge la 1000 lei românești (aproximativ 4000 de lei românești)”, mai comunică sursa.

Amintim că apărătorii lui Igor Dodon au înaintat o cerere prin care au solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului Republicii Moldova, în legătură cu faptul că fiul său urmează un tratament de reabilitare, după ce a suferit de infecția cu coronavirus de tip nou. În cerere este indicat că urmează să plece împreună cu soția sa în România, localitatea Tîrgu Ocna.

Potrivit procurorilor, vizita lui Dodon în România este preconizată pentru perioada 28 ianuarie – 5 februarie 2023.

***

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: