Regizorul moldovean Ion Borș spune cât a cheltuit pentru producția filmului CARBON
Full Article 2 minutes read

Regizorul moldovean Ion Borș spune cât a cheltuit pentru producția filmului CARBON

Bugetul filmului moldovenesc CARBON, propus pentru Oscar, este de peste jumătate de milion de euro. Directorul Ion Borș a vorbit despre acest lucru pe 21 octombrie într-un interviu pentru Moldova.org. El a recunoscut că după doi ani de la realizarea peliculei încă mai achită niște credite și datorii.

„Bugetul filmului… toată lumea se sperie sau e curioasă de această sumă, este de peste jumătate de milion de euro. Dar stați liniștiți, dragi spectatori și dragi oameni curioși, nu este vorba despre bani cash, pe care i-am avut la mână”, povestește Ion Borș în interviul pentru Moldova.org.

Regizorul spune că deși dispunea de o parte din bani, o bună parte din suma menționată a fost oferită sub formă de servicii de post-producție, sub formă de barter pe care speră să le achite.

Regizorul mai spune că, deși s-a confruntat cu probleme în timpul filmărilor, niciodată nu a fost tentat să renunțe. „Motivația era prea mare”.

Reamintim, premiera națională a filmului CARBON a avut loc pe 4 octombrie la Palatul Național. Nicolae Sulac.

Lungmetrajul este despre Moldova din 1992, în timpul conflictului armat de la Nistru, și redă povestea unui tânăr tractorist Dima, care trece prin multe greutăți în încercarea de a-și îndeplini visul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: