Regizorul moldovean Ion Borș spune cât a cheltuit pentru producția filmului CARBON
Full Article 2 minutes read

Regizorul moldovean Ion Borș spune cât a cheltuit pentru producția filmului CARBON

Bugetul filmului moldovenesc CARBON, propus pentru Oscar, este de peste jumătate de milion de euro. Directorul Ion Borș a vorbit despre acest lucru pe 21 octombrie într-un interviu pentru Moldova.org. El a recunoscut că după doi ani de la realizarea peliculei încă mai achită niște credite și datorii.

„Bugetul filmului… toată lumea se sperie sau e curioasă de această sumă, este de peste jumătate de milion de euro. Dar stați liniștiți, dragi spectatori și dragi oameni curioși, nu este vorba despre bani cash, pe care i-am avut la mână”, povestește Ion Borș în interviul pentru Moldova.org.

Regizorul spune că deși dispunea de o parte din bani, o bună parte din suma menționată a fost oferită sub formă de servicii de post-producție, sub formă de barter pe care speră să le achite.

Regizorul mai spune că, deși s-a confruntat cu probleme în timpul filmărilor, niciodată nu a fost tentat să renunțe. „Motivația era prea mare”.

Reamintim, premiera națională a filmului CARBON a avut loc pe 4 octombrie la Palatul Național. Nicolae Sulac.

Lungmetrajul este despre Moldova din 1992, în timpul conflictului armat de la Nistru, și redă povestea unui tânăr tractorist Dima, care trece prin multe greutăți în încercarea de a-și îndeplini visul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: