Reguli noi de intrare în Ucraina pentru străini, dar și proprii cetățeni
Full Article 2 minutes read

Reguli noi de intrare în Ucraina pentru străini, dar și proprii cetățeni

Ucraina a modificat regulile de intrare în țară. Cetățenii străini cu vârsta sub 12 ani nu vor mai trebuie să prezinte un rezultat negativ PCR la COVID-19. De asemenea, cetățenii ucraineni vor putea prezenta la intrarea în țară un rezultat negativ la coronavirus efectuat cu până la 72 de ore înainte de sosirea la frontieră și nu cu maximum 48 de ore mai devreme, cum fusese stabilit antrior. Decizia a fost luată de cabinetul de miniștri al Ucrainei.

Pentru a putea fi admiși pe teritoriul Ucrainei, străinii vor trebui să cumpere polițe de asigurare emise de companii ucrainene sau străine, care sunt reprezentate pe teritoriul acestui stat. Vor fi exceptați de achiziționarea poliței de asigurare cetățenii străini și apatrizi, care dețin permis de ședere în Ucraina, refugiații, diplomații, șoferii camioanelor de mare tonaj, conducătorii autobuzelor de cursă, militarii din statele-membre ale NATO și cele care au aderat la programul NATO „Parteneriat pentru pace”, care participă la acțiuni de pregătire a forțelor militare ucrainene.

De asemenea, străinii vor trebui să prezinte la frontieră un rezultat negativ PCR la coronavirus, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară. Copiii mai mici de 12 ani nu vor trebui testați în mod obligatoriu.

Cetățenii Ucrainei nu vor fi obligați să se autoizoleze dacă vor prezenta un rezultat negativ PCR la coronavirus, efectuat cu 72 de ore înainte de a intra în țară. Anterior, termenul era de maximum 48 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: