Reguli noi pentru agenții economici din regiunea transnistreană. Decizia Guvernului Recean
Full Article 2 minutes read

Reguli noi pentru agenții economici din regiunea transnistreană. Decizia Guvernului Recean

Agenții economici din regiunea transnistreană vor trebui să obțină actele permisive de mediu pentru a-și vămui mărfurile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței din 21 decembrie.

Cabinetul de miniștri a aprobat modificări la Hotărârea Guvernului nr. 815/2005 cu privire la regularizarea traficului de mărfuri și servicii ce constituie obiectul activității de comerț exterior a agenților economici din regiunea transnistreană, precum și furnizarea de către aceștia a rețelelor și a serviciilor de comunicații electronice. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, scopul modificărilor operate la Hotărârea Guvernului nr.815/2005 este asigurarea securității aprovizionării cu resurse energetice atât a consumatorilor din partea stângă, cât și din partea dreaptă a Nistrului și neadmiterea blocării procesului de licențiere a activităților din sectoarele energeticii, prin instituirea unui mecanism provizoriu de licențiere a agenților economici din regiunea transnistreană, până la identificarea și aprobarea mecanismelor necesare pentru asigurarea reglementării și controlului participanților la piețele energetice.

De asemenea, executivul a aprobat excluderea din Hotărârea Guvernului nr.1001/2001 cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, a prevederii care oferea agenților economici din regiunea transnistreană posibilitatea de vămuire a mărfurilor fără perceperea plății pentru poluarea mediului și s-a stabilit necesitatea obținerii actelor permisive de mediu.

Astfel, au fost create condiții de concurență loială prin achitarea integrală a plăților pentru poluarea mediului de către toți agenții economici înregistrați la Instituția publică „Agenția Servicii Publice””, se arată în comunicat.

Modificarea cadrului normativ care reglementează activitatea agenților economici din regiunea transnistreană este realizată în contextul încadrării treptate a acestora în spațiul economic și comercial unic al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: