chișinău.md

Reguli noi pentru comercianții din capitală. Cerințele și interdicțiile de desfășurare a activității

Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul cu privire la desfășurarea activității de comerț în municipiul Chișinău, în redacție nouă.

Regulamentul stabilește interdicțiile și cerințele de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, în conformitate cu prevederile Legii nr. 231/2010, privind comerțul interior, art. 6, alin. 1, în următoarele privințe:

– interdicția de a desfășura activitate de comerț, inclusiv ambulant în perimetrul anumitor zone sau străzi / în intervalul anumitor zile sau ore;

– modul de desfășurare a activității de comerț în apropierea edificiilor instituțiilor publice;

– distribuirea activității de comerț pe anumite zone, precum și în locurile de interes turistic.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii municipali au aprobat și Regulamentul privind licitațiile cu strigare pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul capitalei.

Regulamentul stabilește modul de organizare și de desfășurare a licitațiilor pentru dreptul de a amplasa unități de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului, condițiile de participare la concurs și de achitare a costului bunului adjudecat.

Potrivit primăriei capitalei, aprobarea documentului va permite crearea condițiilor și posibilităților egale pentru toți participanții, în scopul obținerii dreptului de a încheia contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul  municipiului Chișinău; încheierea contractelor propriu-zise, precum și acumularea veniturilor la bugetul local.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: