Renato Usatîi a fost dat în urmărire în Rusia, în dosarul privind „Landromatul”
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi a fost dat în urmărire în Rusia, în dosarul privind „Landromatul”

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” (PN), primarul municipiului Bălți Renato Usatîi a fost dat în urmărire, din nou, în Rusia, potrivit datelor publicate de Ministerul de Interne al Federației Ruse. Este vorba despre dosarul în care Usatîi este acuzat de spălare de bani în schema „Landromatului”. Politicianul declară că nici măcar nu i-au fost prezentate oficial învinuirile. 

Potrivit informațiilor din baza de date online a MAI-ului Federației Ruse, conform căutării „Renato Usatîi, anul nașterii 1978”, primarul de Bălți a fost dat în urmărire conform unui articol al Codului Penal. Despre care articol anume este vorba nu se precizează.

Renato Usatîi a fost dat în urmărire în Rusia, în dosarul privind „Landromatul”

News

Într-un comentariu pentru NM, Renato Usatîi a declarat că urmează să discute cu avocatul său și ulterior va putea să ofere mai multe detalii despre acest subiect. Totuși, el a precizat că nu înțelege cum putea fi dat în urmărire dacă nu i-au fost prezentate învinuirile. Procedura respectivă ar fi fost amânată de mai multe ori. Potrivit politicianului, este vorba despre investigarea schemei de spălare de bani, cunoscută drept „Landromat”.

Amintim că, în aprilie 2020, Usatîi a relatat pentru NM că MAI-ul din Rusia îl acuză de implicare în schema prin care, din Rusia au fost scoase 14 miliarde de dolari. Informația ar fi obținut-o de la avocatul care îl va reprezenta în instanță. 

Potrivit lui Usatîi, este vorba despre dosarul inițiat în 6 decembrie 2019. Procurorii consideră că liderul PN ar fi unul dintre participanții activi dintr-un grup criminal care, timp de cîțiva ani, ar fi scos din Rusia și ar fi spălat prin băncile moldovenești pe care le controlează, sume mari de bani.

Usatîi a mai spus că avocatul său a solicitat amânarea procedurilor penale respective din cauza pandemiei de COVID-19. Politicianul a mai spus că dosarul ar fi „fabricat la comandă”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: