Renato Usatîi cheamă la proteste înainte de învestirea noului guvern
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi cheamă la proteste înainte de învestirea noului guvern

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, primar al orașului Bălți, îndeamnă la proteste înainte de învestirea noului guvern în frunte cu candidatul înaintat de președintele Igor Dodon. În cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, primarul de Bălți a anunțat că în ziua respectivă va veni în centrul Chișinăului cu opt primari de orașe. 

„Dacă admitem această „nuntă” nouă pe arena politică moldovenească, eu vă asigur că Republica Moldova, într-un timp foarte scurt, va ajunge la toate problemele pe care le-a avut pe timpul lui Plahotniuc”, și-a motivat decizia Renato Usatîi. „Astăzi se unesc cei care au probleme sau pot avea probleme cu justiția”, a mai spus politicianul.

Totodată, Usatîi susține că șeful statului și-a dorit demiterea executivului în frunte cu Maia Sandu, din cauza alegerilor prezidențiale de anul viitor. Potrivit acestuia, Dodon nu mai vrea alegeri directe a președintelui.

„El nu va schimba legislația, Curtea Constituțională își va anula propria decizie din martie 2016 pe motiv că ar fi fost ilegală și automat se întoarce alegerea șefului statului în parlament. Și astăzi, neavându-l pe Plahotniuc și având un grup de deputați care vor să trăiască pe lângă Dodon, această variantă pe el l-ar aranja”, susține primarul de Bălți.

La rândul său, Renato Usatîi spune că nu a decis, deocamdată, dacă va candida sau nu la scrutinul prezidențial.

Potrivit legii, următorul scrutin prezidențial în Republica Moldova urmează să se desfășoare în 2020. Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că procedura de alegere a șefului statului de către popor va fi păstrată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: