„Repet pentru NM, plătit de americani”. Dodon, despre panourile publicitare cu mesajul „Nu dăm țara străinilor”
Full Article 2 minutes read

„Repet pentru NM, plătit de americani”. Dodon, despre panourile publicitare cu mesajul „Nu dăm țara străinilor”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, răspunzând la întrebarea adresată de redacția NM, despre ce ar însemna panourile publicitare instalate în capitală, cu îndemnul de „a nu da țara străinilor”, ne-a reproșat că portalul ar fi finanțat din afara țării. Dodon a mai menționat că același lucru se întâmplă cu aparatul președintelui, care ar adopta orice decizie „numai după aprobarea partenerilor occidentali”. În cadrul ediției din 14 mai a videoblogului său „Președintele Igor Dodon răspunde”, acesta a mai spus că aceste acțiuni „transformă Moldova într-o republică bananieră”.

NM l-a întrebat pe Igor Dodon ce înseamnă mesajul de pe panourile care au apărut în ultimele zile în Chișinău, pe care scrie „Nu vom da țara străinilor. Moldova e în pericol. NU conducerii externe”. În replică, Dodon a declarat că NM știe foarte bine despre ce este vorba.

„Repet pentru NM, deși ei știu bine. Cine îi plătește, americanii… Cum se spune, cine plătește, acela comandă muzica. Nici într-un caz nu vreau să fac vreo acuzație. Avem relații bune cu jurnaliștii NewsMaker, le acord interviuri. În unele structuri de stat, acum deciziile sunt luate nu de către cetățenii Moldovei, dar de diverși consilieri, care primesc salarii din fonduri din afara țării. Să lăsăm la o parte întrebarea despre cine vă finanțează. Credeți că e normal? Ce fel de stat este dacă pentru noi decid nenii din afara țării? Nu suntem în acest caz stat, dar republică bananieră”, a declarat Dodon.

Precizăm că NM a mai adresat o întrebare, despre cetățenia română pe care o dețineau unii membri ai PSRM și la care intenționau să renunțe. Însă Igor Dodon nu a răspuns la întrebare.

Amintim că cetățenie română dețin deputații PSRM Alla Dolința, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadie Mitriuc și Adrian Lebedinschi.

***

Menționăm că NewsMaker este un portal independent finanțat din mai multe surse. Lista completă a donatorilor o puteți studia pe site-ul nostru, la compartimentul Despre proiect.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: