Replica Guvernului la reproșurile lui Ceban: Răspundem la scrisorile oficiale, nu la declarațiile din presă
Full Article 3 minutes read

Replica Guvernului la reproșurile lui Ceban: Răspundem la scrisorile oficiale, nu la declarațiile din presă

Reprezentanții Guvernului vin cu o reacție după ce primarul Ion Ceban a acuzat autoritățile centrale că nu răspund la cererile oficiale din partea municipalității. Pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului a spus că nu sunt scrisori de la primar lăsate fără răspuns, iar „solicitările spuse în fața presei nu pot primi un răspuns oficial”. Ce ține de cererea Primăriei de a fi alocați 12,5 milioane lei, reprezentanta organului central al statului a menționat că este așteptată o solicitare oficială cu argumentarea necesităților. 

Într-o reacție pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Anastasia Taburceanu s-a referit la solicitarea a 12,5 milioane lei, anunțată astăzi de edilul Ion Ceban, de la autoritățile centrale.

„Așteptăm solicitarea oficială cu argumentarea necesităților”, a spus reprezentanta Guvernului.

Cu referire la declarațiile primarului Ion Ceban că autoritățile centrale nu răspund la cereri, Taburceanu a menționat că „nu sunt scrisori de la Primar fără răspuns”.

„Toate scrisorile oficiale venite la Guvern sunt răspunse în termeni legali. Doar solicitările spuse de dl primar în fața presei fără o solicitare oficială nu pot primi răspuns oficial. Ciudat că dl primar nu cunoaște procedurile”, a spus reprezentanta Guvernului.

Ce ține de precizarea edilului că în această perioadă municipalitatea este pe cont propriu, Taburceanu a menționat că în urma precipitațiilor, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au mobilizat pentru înlăturarea consecințelor intemperiei în mai multe localități din țară, inclusiv în Chișinău.

„Pe mai multe străzi din municipiul Chișinău au fost efectuate lucrări de defrișare și curățare a arborilor. Lucrări de înlăturare a consecințelor intemperiei au avut loc în mai multe suburbii, dar și unele regiuni din sudul țării”, a spus Taburceanu.

„Din păcate, primarul Capitalei nu s-a informat suficient de bine, înainte să vină cu asemenea declarații neveridice”, a conchis reprezentanta Guvernului.

Menționăm că edilul Ion Ceban a anunțat astăzi că administrația municipiului Chișinău cere de la reprezentanții Guvernului compensarea cheltuielilor suportate de mai multe instituții educaționale din capitală, ca urmare a ploilor torențiale de marți. Municipalitatea solicită 12,5 milioane lei de la autoritățile centrale.

Edilul a menționat că „dacă autoritățile nu au brațe de muncă, măcar să ne dea bani”. „Eu cred că o să examineze în 30 de zile. I-am dat la Ministerul de Interne pe o sumedenie de autorități centrale pentru că nu răspund la cererile oficiale. Sunt foarte multe scrisori lăsate fără răspuns. Sper că aici nu va fi 30 de zile”, a adăugat Ceban.

El a mai precizat că în această perioadă municipalitatea este pe cont propriu. „Chișinăul este la fel parte a Republicii Moldova, nu este o insulă separată”, a mai declarat el.

„Eu știu că într-o țară normală, dacă tot le place să se uită la Uniunea Europeană, astăzi deja de dimineață ar lucra armata cot la cot cu noi. Așa este normal, așa este solidar și așa este corect”, a spus Ion Ceban, a doua zi după ploile puternice din capitală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: