Reprezentanții AUR au venit la sediul PAS și au cerut semnarea unui angajament public (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Reprezentanții AUR au venit la sediul PAS și au cerut semnarea unui angajament public (VIDEO)

Un grup de reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au venit, pe 6 iulie, la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Liderul formațiunii Vlad Bilețchi, a dat citire unei adresări, prin care PAS este îndemnat să își ia angajamentul public de a nu face alianță în viitorul Parlament cu Blocul lui Renato Usatîi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor sau Partidul „ȘOR”.

Adresarea a fost făcută în contextul în care, în cadrul campaniei prezidențiale din noiembrie 2020, Renato Usatîi și-a declarat sprijinul pentru Maia Sandu.

„Sloganul este de salutat: „Vremuri bune” și „oameni buni”, însă nu răspunde foarte clar la întrebarea cu cine se poate și cu cine nu se poate alia PAS. Pentru că alegătorilor noștri, care împărtășesc aceleași obiective și deziderate – de apropiere cu România, de integrare europeană să le fie foarte clar, să nu rămână loc de interpretări, (…) noi venim sincer, cu inima deschisă, pentru ca cetățenii cu aspirații europene și românești să știe cu cine ne putem alia și cu cine categoric – nu”, a declarat Bilețchi.

Acesta a dat citire unei declarații întitulate „Angajament pentru unitate și integrare europeană”. AUR s-a arătat sigur că va accede în viitorul legislativ și s-a arătat gata să facă alianță cu PAS, dacă formațiunea „îli va clarifica public poziția față de principalele probleme cu care se confruntă R. Moldova”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: