Restricții noi la Bruxelles, unde a crescut rata de infectare cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Restricții noi la Bruxelles, unde a crescut rata de infectare cu COVID-19

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la ora 23:00 începând de luni ca parte a noilor măsuri restrictive impuse ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19, conform anunţului făcut sâmbătă de autorităţile regionale, transmite AFP, citat de Digi24.

x

Închiderea cu două ore mai devreme a localurilor în care se consumă alcool nu se aplică şi restaurantelor, a declarat o purtătoare de cuvânt a şefului executivului regional Rudi Vervoort, după o întâlnire de criză a primarilor din Bruxelles.

Toate magazinele care comercializează băuturi sau alimente vor trebui să închidă la ora 22:00, iar consumul de alimente va fi interzis în pieţe, a adăugat purtătorul de cuvânt Nancy Ngoma. Primarii au decis, de asemenea, să întărească controlul interzicerii adunărilor de peste 10 persoane pe drumurile publice, în special atunci când barurile sunt închise.

Miercuri, executivul regional a anunţat că purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în aer liber peste tot în Bruxelles începând cu 1 octombrie. Va fi însă obligatoriu să ai o mască cu tine în orice moment. În afara zonelor cu trafic intens în care purtarea măştii rămâne obligatorie, utilizarea ei va fi recomandată cu tărie atunci când distanţarea fizică nu este posibilă şi obligatorie în zonele comerciale şi în preajma şcolilor.

În perioada 16-22 septembrie, în Belgia au fost diagnosticate 10.785 de noi cazuri, dintre care 22% la Bruxelles. În această perioadă, rata testelor pozitive cu COVID-19 a ajuns la 9.5% în capitală, o rată cu mult peste media naţională de 4.4%, potrivit datelor oficiale, scrie Agerpres.

În Belgia, o ţară cu 11.5 milioane de locuitori, autorităţile au înregistrat sâmbătă un bilanţ total de 110.976 de cazuri de contaminare şi 9.969 de decese, una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din Europa.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: