Restricții și în spațiul aerian al Moldovei, în legătură cu vizita lui Antony Blinken
Full Article 2 minutes read

Restricții și în spațiul aerian al Moldovei, în legătură cu vizita lui Antony Blinken

Restricții și în spațiul aerian al Republicii Moldova. Pe parcursul zilei de 29 mai, utilizarea acestuia va fi temporar restricționată. Se întâmplă în legătură cu vizita la Chișinău a secretarului de stat al SUA Antony Blinken. Până la ora 21:00 se interzic zborurile de aviație generală, elicoptere, baloane cu aer cald,  parapante, inclusiv utilizarea aparatelor de zbor fără pilot în Sectorul 1 al TMA Chișinău. 

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a anunțat că, pe parcursul zilei de 29 mai, utilizarea spațiului aerian va fi temporar restricționată.

„Pe parcursul zilei de 29 mai 2024, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova va fi restricționată, în contextul vizitei oficiale în țara noastră a E.S. Antony J. Blinken, secretar de stat al Statelor Unite ale Americii. Astfel, în intervalul orelor 08:00 – 21:00 (ora locală), se interzic zborurile de aviație generală, elicoptere, baloane cu aer cald, motodeltaplane, parapante, precum și utilizarea aparatelor de zbor fără pilot (dronă) în Sectorul 1 al TMA Chișinău”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice.

Actualizare: Autoritățile au precizat că zborurile obișnuite vor fi operate. Excepție fac avioanele de mici dimensiuni și dronele.

Restricții și în spațiul aerian al Moldovei, în legătură cu vizita lui Antony Blinken

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova

Amintim, în legătură cu vizita lui Antony Blinken, pe 29 mai la Chișinău vor fi restricții de circulație. Începând cu ora 8 dimineața și până la 21:00 seara accesul persoanelor în anumite locuri din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău va fi temporar limitat. Șoferii sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, totodată „să manifeste răbdare și disciplină”.  Detalii AICI.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken se va întâlni la Chișinău cu președinta Maia Sandu și cu alți demnitari de rang înalt pentru „a reafirma sprijinul SUA pentru progresele înregistrate de Moldova în ceea ce privește aderarea la UE și securitatea energetică”. Detalii AICI. Aceasta va fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022. Atunci, oficialul american s-a aflat la Chișinău timp de două zile. Blinken s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, fosta prim-ministră Natalia Gavrilița și ex-ministrul de externe Nicu Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: