Riga și alte orașe letone anunță că nu vor mai accepta refugiați ucraineni: „Nu mai avem bani”
Full Article 2 minutes read

Riga și alte orașe letone anunță că nu vor mai accepta refugiați ucraineni: „Nu mai avem bani”

Riga și alte orașe letone nu vor mai accepta refugiați ucraineni. Asta după ce programul de stat de sprijinire a refugiaților din Ucraina a fost redus semnificativ din cauza faptului că autoritățile locale nu mai au bani pentru a susține refugiații, scrie currenttime.tv.

Potrivit sursei citate, mulți refugiați sunt deja pe străzi: nu sunt cazați în hoteluri pe cheltuială publică și este prea scump pentru persoanele care nu au un loc de muncă să închirieze singuri locuințe. În același timp, aproximativ 120 de refugiați din Ucraina vin zilnic în Letonia. Majoritatea sunt oameni din teritoriile ocupate care au fost luați sau au fost forțați să plece în Rusia, iar acum încearcă să plece în Europa sau înapoi în Ucraina.

Autoritățile letone spun că, de la 1 iulie, programul de stat de asistență pentru refugiații ucraineni din Letonia a fost redus: statul alocă acum doar 3,5 euro per refugiat pe zi. Potrivit lor, este imposibil să plasezi oameni în hoteluri, pensiuni sau cămine din Riga cu acești bani, iar orașele în sine nu au bani să găzduiască și să hrănească refugiații.

Potrivit sursei citate, Centrul de sprijin pentru refugiații ucraineni din Riga se va închide și el în curând, din lipsă de finanțare. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei letone. „Municipalitatea nu mai are bani să-l întrețină”, a zis edilul. Autoritățile orașului spun că nici orașul nu va accepta noi refugiați, dar îi va ajuta pe cei deja înregistrați – până la sfârșitul lunii august. Consiliul orășenesc din Riga a cerut, de asemenea, locuitorilor locali care sunt gata să găzduiască refugiați acasă să răspundă și le promite despăgubiri din partea statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: