Roadele vizitei lui Popescu în Franța: Patru companii s-au arătat interesate să investească în Moldova
Full Article 2 minutes read

Roadele vizitei lui Popescu în Franța: Patru companii s-au arătat interesate să investească în Moldova

Companiile franceze de renume mondial Eco Delta, Qair, Lagardère Travel Retail și Alstom sunt interesate să investească în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe Nicu Popescu în urma discuțiilor cu reprezentanții întreprinderilor respective, care au avut loc în marja vizitei sale la Paris.

Diplomația economică reprezintă un obiectiv prioritar de pe agenda politicii externe a Republicii Moldova, a declarat șeful diplomației de la Chișinău. În acest sens, în cadrul deplasării sale în capitala franceză, oficialul a avut întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri,

„Am avut o întrevedere cu reprezentanții mai multor companii franceze, dar și cu Steve Gentili, președintele Forumului francofon de afaceri. Am discutat despre identificarea de noi oportunități de cooperare și facilitarea investițiilor între Republica Moldova și Franța. În context, am salutat intenția Confederației de afaceri MEDEF de a realiza o misiune economică a companiilor franceze în Republica Moldova. Totodată, m-a bucurat interesul companiilor Eco Delta, Qair, Lagardère Travel Retail și Alstom de investi în Republica Moldova. În contextul eforturilor noastre de a atrage noi investiții, m-am întâlnit la Paris și cu Mathias Cormann, Secretarul General al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, a menționat ministrul.

Precizăm că cele 4 firme care și-au manifestat interesul pentru a investi în Moldova, activează în diverse domenii. Eco Delta și Qair sunt două companii specializate în producția energiei verde. Iar Alstom este o întreprindere care activează în domeniul producției și transportului energiei electrice și în infrastructura feroviară. De cealaltă parte, Lagardère Travel Retail – este un conglomerat care activează în mai multe sfere precum: turism, fashion, alimentație, etc. Acesta operează în 40 de țări de pe 5 continente

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: