Roberta Metsola, susținătoare a eurointegrării Moldovei – realeasă președinte al Parlamentului European. Mesajul transmis de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Roberta Metsola, susținătoare a eurointegrării Moldovei – realeasă președinte al Parlamentului European. Mesajul transmis de Maia Sandu

Roberta Metsola, o susținătoare a integrării europene a Republicii Moldova, a fost realeasă, cu o majoritate foarte largă, în funcția de președinte al Parlamentului European. S-a întâmplat pe 16 iulie. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de rând cu alți oficiali internaționali, a felicitat-o pe Roberta Metsola pentru victoria obținută.

Pe 16 iulie, a avut loc prima ședință plenară a noii legislaturi a Parlamentului European, aleasă la scrutinul de luna trecută. 623 de eurodeputați prezenți dintr-un total de 720 au ales noul șef al legislativului. În urma votului, Roberta Metsola, reprezentantă a Partidului Popular European – cea mai mare formațiune din legislativul UE, a câștigat al doilea mandat consecutiv de președinte al Parlamentului European: a obținut 562 de voturi. Singura adeversară a Robertei Metsola, reprezentanta stângii Irene Montero, a fost votată de 61 de europarlamentari.

Precizăm că Roberta Metsola este al doilea președinte al Parlamentului European care a reușit să câștige un al doilea mandat de când legislativul UE a devenit o instituție aleasă direct în 1979.

După realegerea în funcția de președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola a început să primească felicitări de la oficiali internaționali. Cu un mesaj a venit inclusiv președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Sincere felicitări, dragă Roberta Metsola, pentru realegerea dvs. în funcția de președinte al Parlamentului European. Apreciem dedicarea dvs. pentru o Europă mai puternică și sprijinul dvs. neclintit pentru Moldova. Mult succes și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea”, a scris șefa statului pe X.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: