Robu și Kovesi au semnat acordul de cooperare între Procuratura Generală și Parchetul European
Full Article 1 minutes read

Robu și Kovesi au semnat acordul de cooperare între Procuratura Generală și Parchetul European

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, şi procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, au semnat pe 13 iulie acordul de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European.

În temeiul Acordului enunțat, părțile au stabilit o cooperare strânsă în vederea protejării prin mijloace de investigare și urmărire penală a intereselor financiare ale Uniunii Europene și ale Republicii Moldova.

„Scopul acordului de lucru este de a facilita cooperarea judiciară în materie penală și schimbul de informații între părți”, precizează Procuratura Generală.

Principalele domenii reglementate de Acordul interinstituțional încheiat între Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European se referă la:

– cooperare în materie de obținere a probelor sau obținerea extrădării persoanelor căutate;

– indisponibilizarea bunurilor infracţionale, prin aplicarea sechestrelor sau prin emiterea ordinului de îngheţare;

– constituirea echipelor comune de anchetă;

La fel, s-a convenit între părți, că Parchetul European, la cererea Procuraturii Generale din Republica Moldova, poate sprijini în exercitarea funcțiilor sale, prin schimbul de bune practici în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor financiare și a corupției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: