România a actualizat lista a țărilor cu risc epidemiologic. Moldova, inclusă în zona verde
Full Article 2 minutes read

România a actualizat lista a țărilor cu risc epidemiologic. Moldova, inclusă în zona verde

Guvernul României a actualizat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Republica Moldova și Ucraina au fost incluse în zona verde. Asta înseamnă că, persoanele din aceste țări sunt scutite de carantină dacă au schema completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Vor fi plasate în carantină pentru 10 zile persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR. Persoanele vaccinate, dar care nu prezintă un test negativ la Covid vor fi plasate în carantină pentru 5 zile la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat.

Pentru UE, Spațiul Economic European sau Elveția, cei care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru cei din zona roșie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală.

De asemenea, sunt scutiți ce carantină cei care au test negativ și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Copiii sub 12 ani nu au niciun fel de restricții, iar cei cu vârste între 12 și 16 ani trebuie să aibă test PCR negativ. De asemenea, carantina nu se aplică mai multor categorii de angajați.

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: