România: O femeie din Sebiș a provocat 5 incendii pentru că-i plăcea să privească cum pompierii sting flăcările. Aceasta a fost plasată în arest preventiv
Full Article 2 minutes read

România: O femeie din Sebiș a provocat 5 incendii pentru că-i plăcea să privească cum pompierii sting flăcările. Aceasta a fost plasată în arest preventiv

O femeie din oraşul românesc Sebiş a fost arestată preventiv după ce a provocat cinci incendii în gospodăriile vecinilor săi. În cadrul audierilor, aceasta a declarat că îi plăcea să privească intervenţiile pompierilor pentru stingerea flăcărilor, la care a participat de fiecare dată, relatează Digi24.ro.

Potrivit anchetatorilor, toate cele cinci incendii au fost provocate în gospodării de pe Strada Crişului din Sebiş, în perioada 22 iulie – 6 noiembrie.

În urma acestor incidente, nu au fost rănite persoane, dar au fost cauzate pagube materiale în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. În toate cauzele au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi distrugere din culpă, conturându-se suspiciunea rezonabilă că incendiile ar fi fost provocate de o persoană. În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii oraşului Sebiş, s-a stabilit că o femeie de 37 de ani, din localitate, care domiciliază în proximitatea imobilelor distruse, ar fi provocat incendiile”, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ au declarat, pentru Agerpres, că procurorii cu cerut o expertiză psihiatrică şi s-a constatat că femeia are „discernământ diminuat”.

Conform procurorilor, la audieri suspecta a declarat că a incendiat anexe gospodăreşti ale vecinilor pentru că îi plăcea să vadă intervenţia pompierilor pentru stingere. De altfel, ea a fost prezentă de fiecare dată la stingerea flăcărilor după ce a incendiat imobile.

În cazul unui vecin, i-a provocat de trei ori incendiu în decurs de o lună. O dată i-a dat foc unei cămări, a doua oară unei magazii cu lemne, iar a treia oară unei alte magazii din gospodărie.

Soţul suspectei este pompier, iar în unele cazuri a participat la stingerea incendiilor provocate. Anchetatorii spun că bărbatul nu are legătură cu ceea ce făcea femeia.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile, pentru distrugere în formă continuată, distrugere şi distrugere din culpă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: