România oferă Republicii Moldova 130.000 de metri cubi de lemn de foc, drept ajutor
Full Article 2 minutes read

România oferă Republicii Moldova 130.000 de metri cubi de lemn de foc, drept ajutor

România va trimite Republicii Moldova, drept ajutor, 130.000 de metri-cubi de lemn de foc. Sprijinul va fi acordat prin Romsilva. Anunțul a fost făcut de către premierul român Nicolae Ciucă, la începutul ședinței Executivului din 5 octombrie, informează capital.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că autoritățile au aprobat ajutorul ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice.

„Ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, aprobăm un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

La rândul său, ministrul român al Mediului, Tanczos Barna, a precizat că propunerea a fost agreată cu ocazia vizitei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în România.

„În urma discuțiilor care au avut loc cu ocazia vizitei dnei președinte a Republicii Moldova s-a discutat această nevoie a Republicii Moldova de a fi sprijinită. Putem, prin Romsilva, să acordăm acest sprijin”, a spus Tanczos Barna.

Amintim că președinta Republicii Moldova Maia Sandu a efectuat o vizită oficială în România la sfârșitul lunii iulie 2022.

În data de 3 octombrie, premierul României a anunțat că Bucureștiul poate să dea Republicii Moldova cel mult cinci milioane de metri cubi de gaz pe zi, în contextul pericolului sistării de către Gazprom a furnizării de gaz natural. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: