România: Peste 31 000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină. CC a declarat carantinarea și izolarea neconstituționale
Full Article 2 minutes read

România: Peste 31 000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină. CC a declarat carantinarea și izolarea neconstituționale

Ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că numărul record de infectări raportat miercuri de autorități este rezultatul deciziei Curții Constituționale care a declarat carantinarea și izolarea neconstituționale, motiv pentru care circa 31 000 de persoane, multe dintre care infectate, au ieșit la cerere din spital sau din carantină, scrie Europa Liberă.

„Suntem într-o transmitere comunitară, într-o mare relaxare și suntem într-un moment în care nu mai putem obliga internarea sau izolarea pacienților pozitivi, asimptomatici sau cu simptome ușoare și medii. (…) Până astăzi peste 30 000 din cei aflați în izolare nu mai sunt în izolare și peste 1 200 din cei 3 500 aflați în carantină, nu mai sunt în carantină. Sunt oameni pozitivi care au plecat din spitale în aceste 4, 5 zile și care în acest moment trebuie monitorizați în condițiile în care ei ar trebui să respecte niște indicații și anume cele de izolare la domiciliu”, a declarat miercuri seară Nelu Tătaru la Digi 24.

Ieri, în România au fost testate pozitiv 614 persoane, un număr record de la începutul pandemiei.

Până în prezent, în România au fost confirmate circa 31 000 de îmbolnăviri cu COVID-19 și peste 1800 de decese, la o populație de circa 20 milioane de oameni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: