România prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă. Lista restricțiilor
Full Article 2 minutes read

România prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă. Lista restricțiilor

România prelungește starea de alertă cu 30 de zile însă fără a introduce însă noi măsuri restrictive față de cele în vigoare în prezent.  Anunțul a fost făcut de către Ambasada României în Republica Moldova.

Decizia a fost luată având în vedere că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 continuă să fie crescut, ceea ce generează o presiune constantă asupra sistemului sanitar și asupra capacității de gestionare din partea autorităților locale.

Totodată, a fost adoptată și noua listă cu țările din „zona galbenă”, considerate cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele care sosesc în România din aceste țări vor trebui să stea în carantină.

România prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă. Lista restricțiilor

Între măsurile care rămân în vigoare, este obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Se menținere interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, este în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.

Sunt menținute, de asemenea, măsurile deja în vigoare în domeniul HoReCa și al altor servicii.

Odată cu ieșirea din starea de urgență, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, la data de 15 mai. Aceasta este a șasea oară când se prelungește această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: