România va dona peste 2 000 de cărți Republicii Moldova. Cum vor fi distribuite
Full Article 1 minutes read

România va dona peste 2 000 de cărți Republicii Moldova. Cum vor fi distribuite

România va dona peste 2 000 de cărți Republicii Moldova, vernisajul „Ambalaj pentru suflet”, al artistei Suzana Fântânariu și expoziția Artiști români pe manapond”. Volumele vor fi distribuite între cinci instituții din țară.

Potrivit Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova din România, donațiile sunt făcute de Biblioteca Județeană ASTRA și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

Cărțile vor fi trimise următoarelor instituții:

  • Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău;
  • Biblioteca Publică Raională „Ion Druță” din Dondușeni;
  • Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”;
  • Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău;
  • Biblioteca Publică Raională „Vasile Coroban”, din orașul Glodeni.

Aceste acțiuni fac parte din strategia DRRM de susținere a culturii românești și a lecturii în limba română în Republica Moldova. În derularea acestor evenimente au contribuit și Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chișinău, Muzeul Municipal Regina Maria din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: