Rosian Vasiloi a discutat, la Palanca, cu șeful Serviciului de Grăniceri al Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Rosian Vasiloi a discutat, la Palanca, cu șeful Serviciului de Grăniceri al Ucrainei

Luni, 30 mai 2022, în punctul de trecere a frontierei Palanca a avut loc întrevederea șefului Poliției de Frontieră și șefului Serviciului de Grăniceri al Ucrainei. În cadrul întrevederii, părțile au discutat situația la frontiera comună, riscurile și amenințările atestate, precum și măsurile comune pentru a le combate.

Părțile au constatat că asigurarea siguranței refugiaților rămâne o prioritate pentru ambele instituții. Oficialii au remarcat că datorită conlucrării eficiente și coordonării măsurilor întreprinse în contextul crizei refugiaților, ca urmare a războiului declanșat împotriva Ucrainei, s-a reușit asigurarea evacuării organizate și ordonate a civililor ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, interlocutorii au remarcat o conlucrare eficientă la nivelul subdiviziunilor regionale și celor teritoriale, precum și coordonarea măsurilor de supraveghere și control al frontierei pentru asigurarea securității frontierei Republicii Moldova și Ucrainei. În continuare vor fi intensificate acțiunile comune, inclusiv a subdiviziunilor de investigații, pentru a identifica și destructura grupurile criminale implicate în organizarea activităților ilegale la frontiera comună, pentru a nu admite ca activitățile criminale să ia amploare la frontiera moldo-ucraineană.

În finalul ședinței, șeful Poliției de Frontieră și-a exprimat respectul profund față de toți cetățenii, militarii și în particular grănicerii ucraineni care cu devotament și onoare își apără astăzi Patria.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 82.947 cetățeni străini (cetățeni ucraineni și de alte naționalități).

Rosian Vasiloi a discutat, la Palanca, cu șeful Serviciului de Grăniceri al Ucrainei

Poliția de Frontieră

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: