Andrei Mardari/NewsMaker

Rosian Vasiloi renunță la fotoliul de deputat și revine în fruntea Poliției de Frontieră

Rosian Vasiloi, care a obținut funcția de deputat în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie, va renunța la mandat în favoarea funcției de șef al Poliției de Frontieră. Candidatura sa a fost aprobată de Executiv, în cadrul ședinței din 9 august.

Rosian Vasiloi a deținut funcția de șef al Poliției de Frontieră pe durata guvernării Guvernului condus de Maia Sandu, în perioada iunie-noiembrie 2019.

Acesta a absolvit, în 1994, Institutul Serviciului de Grăniceri din or. Moscova (Federaţia Rusă), specialitatea ofiţer al serviciului grăniceri. Ulterior, a urmat Colegiul European, Natolin Campus, Varşovia, Curs „Gestionarea Intergrată a frontierelor UE şi politici migraţionale” (2016). De asemenea, Vasiloi a studiat la Şcoala Naţională de Administrare Publică, Polonica, Curs SENSE (2011).

A activat timp de trei ani în The Nonproliferation & Security Sector Strategic Business Unit of URS Federal Services International Inc. (URSFSII) şi AECOM (Arhitecture, Engineering, Construction, Operation and Management), o companie globală de proiectare și consultanță în proiecte, inclusiv şi din domeniul securităţii.

În 2015-2016 a activat în cadrul Centrului OSCE din Bişkek, Kyrgyzstan.

A făcut parte din echipa IDIS „Viitorul”, în calitate de expert în politici de securitate.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Rosian Vasiloi a candidat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, care a obținut majoritatea voturilor.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: