Rosian Vasiloi renunță la fotoliul de deputat și revine în fruntea Poliției de Frontieră
Full Article 2 minutes read

Rosian Vasiloi renunță la fotoliul de deputat și revine în fruntea Poliției de Frontieră

Rosian Vasiloi, care a obținut funcția de deputat în urma alegerilor parlamentare din 11 iulie, va renunța la mandat în favoarea funcției de șef al Poliției de Frontieră. Candidatura sa a fost aprobată de Executiv, în cadrul ședinței din 9 august.

Rosian Vasiloi a deținut funcția de șef al Poliției de Frontieră pe durata guvernării Guvernului condus de Maia Sandu, în perioada iunie-noiembrie 2019.

Acesta a absolvit, în 1994, Institutul Serviciului de Grăniceri din or. Moscova (Federaţia Rusă), specialitatea ofiţer al serviciului grăniceri. Ulterior, a urmat Colegiul European, Natolin Campus, Varşovia, Curs „Gestionarea Intergrată a frontierelor UE şi politici migraţionale” (2016). De asemenea, Vasiloi a studiat la Şcoala Naţională de Administrare Publică, Polonica, Curs SENSE (2011).

A activat timp de trei ani în The Nonproliferation & Security Sector Strategic Business Unit of URS Federal Services International Inc. (URSFSII) şi AECOM (Arhitecture, Engineering, Construction, Operation and Management), o companie globală de proiectare și consultanță în proiecte, inclusiv şi din domeniul securităţii.

În 2015-2016 a activat în cadrul Centrului OSCE din Bişkek, Kyrgyzstan.

A făcut parte din echipa IDIS „Viitorul”, în calitate de expert în politici de securitate.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Rosian Vasiloi a candidat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate, care a obținut majoritatea voturilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: