Rusia a depășit Franța la numărul de infectări cu coronavirus și s-a clasat pe locul 4 în lume
Full Article 1 minutes read

Rusia a depășit Franța la numărul de infectări cu coronavirus și s-a clasat pe locul 4 în lume

Rusia s-a situat pe locul patru în clasamentul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la numărul infectărilor cu coronavirus. Potrivit celui mai recent bilanț, de la începutul pandemiei, au contractat virusul peste 5,8 mln de oameni. Totodată, bilanțul deceselor zilnice doboară noi recorduri pentru a doua zi consecutiv.

Potrivit datelor OMS, lider absolut la numărul de infectări înregistrate de la începutul pandemiei  este SUA – 33,5 mln de cazuri. Pe locul doi este India (30,9 mln), iar pe trei – Brazilia (19 mln). Rusia a depășit Franța (5,7 mln) la numărul de infectări, clasându-se pe locul patru.

Potrivit portalului meduza.io, de la începutul lunii iunie, în Rusia, se atestă o creștere bruscă a numărului de infectări cu tulpina Delta. În ultimele zile, în această țară sunt depistate, zilnic, câte 25 de mii de cazuri noi. De asemenea, pentru a doua zi consecutiv a fost înregistrat un număr record de decese: 786. De la începutul pandemiei, în Rusia, au decedat 145,2 mii de oameni infectați cu coronavirus.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: