Rusia a interzis temporar zborurile deasupra unei părți a Crimeii și a Mării Negre
Full Article 1 minutes read

Rusia a interzis temporar zborurile deasupra unei părți a Crimeii și a Mării Negre

Rusia a interzis zborurile deasupra unei părți a Crimeii, dar și deasupra unei părți a Mării Negre. Interdicția este valabilă în perioada 20-24 aprilie, informează Interfax.

„Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor”, se arată într-un document, care precizează că restricțiile se aplică pentru o altitudine maximă de 19 000 de metri.

Potrivit sursei citate, este vorba despre spațiul aerian din partea de sud a Crimeii (de la Sevastopol la Feodosia), spațiul aerian deasupra apelor teritoriale adiacente coastei de sud a Crimeii, precum și spațiul aerian deasupra unei părți a apelor internaționale ale Mării Negre.

Anterior, Ministerul Apărării din Rusia anunțase că a închis navigația în anumite părți ale Mării Negre pentru nave militare și oficiale străine, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie.

Marea Britanie ar intenționa să trimită două nave de război în Marea Neagră în luna mai pentru a-și manifesta solidaritatea cu Ucraina, după ce marina americană și-a abandonat planul inițial de a desfășura două nave de război în zonă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: