Rusia anunță că a doborât două drone lângă Moscova. Propagandista Margarita Simonian susține că una a căzut în apropiere de casa sa
Full Article 2 minutes read

Rusia anunță că a doborât două drone lângă Moscova. Propagandista Margarita Simonian susține că una a căzut în apropiere de casa sa

Forțele de apărare aeriană ale Federației Ruse anunță că au doborât două drone, pe 21 septembrie, în apropiere de capitala Moscova. Una dintre drone ar fi fost doborâtă în cartierul Istra, în timp ce resturile celei de-a doua au căzut în cartierul Ruzkovo, scrie BBC. În rezultat, două persoane au avut de suferit, anunță autoritățile locale, citate de Meduza.

Ministerul rus al Apărării acuză Ucraina că ar fi încercat să atace Moscova cu drone, în dimineața zilei de luni, 21 august. Încercarea, susține sursa citată, ar fi fost zădărnicită de forțele de apărare aeriană ale Rusiei, care au doborât cele două drone.

„Pe 21 august, la ora 08.16, ora Moscovei, a fost zădărnicită o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu un vehicul aerian fără pilot de tip avion. Vehiculul aerian fără pilot ucrainean a fost detectat în timp util și distrus pe teritoriul cartierului Istra din regiunea Moscovei de către forțele de apărare aeriană de serviciu”, anunță Ministerul Apărării de la Moscova.

Propagandista rusă, jurnalista Margarita Simonian a anunțat, între timp, că resturile dronei distruse în cartierul Istra au căzut chiar în preajma casei sale. Simonian a făcut publică și o imagine foto de la fața locului.

„Drona care a fost doborâtă în cartierul Istra a căzut pe strada vecină de lângă noi”, a scris Simonian pe Telegram.

Luni mai devreme, Ministerul rus al Apărării a raportat că, în jurul orei 06:50, o altă dronă a fost detectată de forțele de apărare aeriană deasupra teritoriului regiunii Moscova și suprimată de războiul electronic. Drona ar fi căzut în cartierul Pokrovskoe, din regiunea Ruzkovo.

Potrivit Meduza, în urma atacului, cel puțin două persoane au avut de suferit.

BBC anunță că Moscova a suspendat toate zborurile, temporar.

Ucraina nu a comentat, deocamdată, atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: