Rusia investighează vandalizarea tancului din Cornești: „Au fost aplicate inscripții ofensive”
Full Article 2 minutes read

Rusia investighează vandalizarea tancului din Cornești: „Au fost aplicate inscripții ofensive”

Comisia de Investigații a Federației Rusiei va efectua o anchetă cu privire la „profanarea” tancului rusesc din Cornești, raionul Ungheni, vandalizat acum două zile, scrie agenția TASS.

„Vandalii au profanat monumentul tancului T-34 din orașul Cornești din Republica Moldova. Soclul a fost stropit cu vopsea și au fost aplicate inscripții ofensive. În cadrul anchetei vor fi luate măsuri pentru identificarea celor implicați în această infracțiune. Acțiunilor acestora le va fi dată o evaluare juridică penală”, precizează Comisia de Investigații din Rusia, citată de TASS.

Anterior, s-a raportat că Comitetul de Investigații al Rusiei a cercetat penal și a adus în instanță, în lipsa inculpaților, 170 de cetățeni străini în cazuri de profanare și distrugere a monumentelor soldaților sovietici.

Amintim că tancul sovietic de la Cornești, care are țeava îndreptată spre România, a fost trimis după nava rusească „Moskva”, acum două zile. Persoane necunoscute au scris pe postamentul tancului respectiv: „Tancule rusesc, du-te la mama naibii”. De asemenea, pe tanc apare inscripția: „Slavă Ucrainei!”. În același timp, monumentul lui Lenin din satul Brătușeni, raionul Edineț, a fost vandalizat. Mai exact, unele persoane necunoscute au distrus capul monumentului liderului bolșevic. Primarul a dat asigurări că statuia va fi restabilită „în cel mai apropiat timp”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: