Rusia: „Kievul pregătește o provocare sângeroasă cu moartea propriilor cetățeni”
Full Article 2 minutes read

Rusia: „Kievul pregătește o provocare sângeroasă cu moartea propriilor cetățeni”

Ministerul rus al Apărării a anunțat în dimineața zilei de 24 octombrie că reprezentanții Kievului pregătesc un atac „asupra propriilor cetățeni”. „Actul terorist” ar fi planificat pentru a „discredita Forțele Armate ale Federației Ruse”. 

„Regimul de la Kiev, pentru a acuza Federația Rusă de o crimă de război, pregătește o provocare sângeroasă cu moartea propriilor cetățeni”, comunică reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Se menționează că atacul va avea loc astăzi, în orașul Volceansk din regiunea Harkov. „În timpul distribuirii ajutoarelor alimentare oamenilor, o unitate de mercenari străini va bombarda din piese de artilerie locul unde se va afla o mulțime de civili”, susține Rusia.

„Actul terorist a fost planificat de regimul de la Kiev pentru a discredita Forțele Armate ale Federației Ruse și pentru a acuza Rusia că ucide civili”, mai comunică reprezentanții Federației Ruse.

Reprezentanții Kievului nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Menționăm că pe 22 octombrie, Poliția din Ucraina a anunțat că trupele ruse au efectuat un bombardament masiv asupra orașului Volceansk. Două case, o mașină și infrastructura orașului au fost avariate.

De menționat că ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat recent că Ucraina se pregătește să organizeze o provocare folosind o „bombă murdară”, dispozitiv care folosește explozivi pentru a împrăștia deșeurile radioactive. Reprezentanții Kievului, la rândul lor, cred că o astfel de provocare o pregătește Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: